Halo Sayang-Kes Spam

As-salam semua,nak berkongsi SPAM email yg saya dapat ni.Walaupun dah berpuluh-puluh email Spam yg saya terima,yg kali ni lain skit.Nak ketawa pun ada.Nasib la aku ni tak mudah percaya dgn email2 tersebut.
Penggunaan Bahasa Melayu yg teratur,perghh! kompom BM dia dapat A ni.haa..haa,Sapa2 yg nak duit tu cuba2 email kat pompuan ni.kaya lorrremail yg di screen shoot

Email yg telah di copy-paste

Saya Puan Natasha Hamed dari Kuala Lumpur. Saya tidak mempunyai anak dan merupakan seorang janda. Saya berkahwin dengan Engr Sahad Hamed , beliau telah meninggal dan beliau juga bekerja dengan Kedutaan Besar Malaysia di United Kingdom untuk Dua belas tahun dan bersara sebagai pelabur real estate, ia meninggal pada tahun 2006. Setelah kematian suami saya, saya memutuskan untuk tidak berkahwin semula.

Kami berkahwin selama dua belas tahun tanpa anak. Dia meninggal setelah sakit selama beberapa bulan. Sejak Kematian suami saya, saya telah menderita menghidap masalah fibroid dan tunarungu akibat dari reaksi ubat. Baru-baru ini, doktor saya mengatakan bahawa saya tidak mungkin bertahan lama, akibat dari penyakit fibroid ini, mungin dalam masa 3 bulan saya akan ke rahmatullah.

Mengetahui akan keadaan saya, saya memutuskan untuk menyumbangkan deposit saya $ 5,6 Juta Dollar (Lima Juta Enam Ratus Ribu Dolar Amerika Syarikat) dengan bank-bank di sini die salah satu amal / panti asuhan rumah atau individu yang dipercayai yang akan melabur ke dana atau ke organisasi amal untuk meningkatkan kemanusiaan. Saya mengambil keputusan ini kerana saya tidak mempunyai anak atau saudara yang akan mewarisi wang ini. tolong respon jika anda dapat membantu saya dalam melaksanakan perkhidmatan kemanusiaan ini. setelah saya menerima balasan dari anda, saya akan memberitahu peguam saya untuk membantu anda dengan melepaskan wang iaitu amanah saya kepada anda. Saya ingin anda secara eksklusif menggunakan dana ini untuk membantu mereka yang kurang beruntung dan membina rumah panti asuhan.

ini alamat emailperibadi saya :natashahamed@live.com

Allah memberkati anda.

saudara anda,
Mrs Natasha Hamed
Dah baca kan? Sapa2 yg rasa nak try test dapatkan duit tu silakan lerr.  :-)

2 comments:

aku pun dapat email yg sama... try cari kat google ada gak org yg senasib degn aku,, huhuhu, ko dah try bls email tu ke? ada dpt duit ke? hahahaha

malas la aku nak balas balik.banyak sangat duit tu.ha..haa.kalau 10ribu ke boleh gak percaya.
yg terbaru aku dpt SPAM email,pasal nak berkenalan.katanya nak dtg Malaysia.siap bagi gambar lagi tu.cunn....

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More